Kucing Garong

“Uwong iku gak adoh, podo ae ambek kucing” tukang becak seng lagi mancal iki langsung nyeletuk pas becake seng tak tumpaki simpangan ambek arek lanang-wedok mlaku gandengan nang ngarep pabrik rokok Wismilak nang buntaran.
Spontan ae aku langsung takon “kok iso ngono cak opo’o?”. langsung dengan semangat 45 tukang becake njawab njlentrehno “gak podo yo’opo?kucing iku nek ono wedokan mesti nggelibet ae, gak ngara bosen marani nek durung kenek. Podo, masio arek lanang lak ngono, nek sek durung kenek-kenek lak mesti diparani ae terus nang omahe,” jarene maneh.
Aku langsung mikir, opo tukang becak iki nyindir aku yo?opo mergo aku nang Buntaran iki pasti jadwale tiap malem Minggu jadi dikiro ngapeli arek wedok nang kene. Tapi teko jawabane sak marine tak takoni maneh ternyata gak. “wah paling iki pengalamane sampean dewe yo?,” aku takon maneh soale aku seneng ngrungokno semangate olehe njawab. Wonge langsung jawab dengan lebih serius krungu pertanyaanku “tonggoku wingi iku lak gowo kucing anyar tah nang kos-kosane pas mari muleh teko ndesone, lah kucinge iku ternyata wedok yo langsung ae kucing-kucing lanang nang kampung awan bengi mbulet ae nang omahe tonggoku nguber-nguber kucing anyar iku,”. Ealah cak tak kiro nyindir aku sampean, nek aku yo emoh sampean padakno ambek kucing wong aku pas wes kenek gak tak tinggal kok, tapi iki yo nang jero ati ae hehehe.
Trus tak sauti maneh “tapi nek kucing kan mari nggelibet nek mari kenek turs ditinggal cak, tolek wedokan liyo maneh,”. “loh tapi wong seng ngono lak akeh tah, mbulete pas durung oleh tok nek mari oleh lak keplas,” jare tukang becak iku.
“oalah pantesan cak saiki ono lagu kucing garong, paling yo gara-gara akeh wong seng niru kucing,”. Lah terus nek ngono seng seng bener iku piye kucing seng niru menungso opo menungsone seng mirip kucing? Lah buktine jare tukang becake akeh wong lanang seng nek wes oleh (emboh maksude oleh opo tapi mungkin oleh koyo seng sampean maksud iku lah ) langsung keplas ninggal wedokane koyo kucing-kucing seng diceritakno tukang becak iku.
Nek emang ono koyo seng diceritakno ambek tukang becak iku mau, menungso tapi kelakuane niru kucing iku opo manusia manusia versi bajakan seng gak orisinil koyo barang-barang bajakan liyane seng gak sesempurna yang original, menungso kan mahluk seng diciptakan paling sempurno mosok malah niru kucing, emboh nek istilah malu-malu kucing iku seng gawe sopo? Nek aku seh gak tau pingin mirip opo niru kucing kecuali nek ono seng sodok mirip paling yo podo-podo hobi ngreketi ndase bandeng hehehe. Ngeroso tak benerno pendapete tukang becake langsung ngakak sampek teko ngarep gang. “iyo paling,” jare tukang becake pas guyune wes leren.

tapi nek di delok-delok menungso iki ancen senengane mengadopsi tingkah laku binatang contone maneh yo iku jurus-jurus silat kebanyakan menggunakan nama-nama binatang, yang katanya memang terinspirasi oleh binatang-binatang tersebut.

Cak peyek ancen iso ae posting banyolan dadi iling obrolan kucing garong iki…

5 Komentar

  1. “…………“Uwong iku gak adoh, podo ae ambek kucing” tukang becak seng lagi mancal iki langsung nyeletuk……..”
    ———————-
    Meong.. meonggg.. meonggg…..
    *artinya » betul itu….*:mrgreen:

    iya aku percoyo nek situ yang ngaku….🙂

  2. meong….
    eits, saya bukan kucing lho…🙂

    lho bukan tho…..🙂 ??

  3. wah… dadi sampean ngalami dhewe toh!🙂

    hehehe seperti yang sampean alami juga🙂

  4. wehehehe…. Mengingatkan diriku pada…
    ….
    ….
    ….
    Kucing tetanggaku…😆

    kucing tetangga yang mirip sampean??😆

  5. Kang, sakbenere dudu menungso sing niru-niru lakone Kewan. Lah pancen SEJATINE Menungso kuwi asline kan KEWAN juga seh…??. Bedone nek Kewan kuwi bergerak karo NALURI lah Menungso ono tambahan piranti sing luwih lembut sing diarani NURANI. Mongkone antara NALURI dan NURANI sering TARIK MENARIK. Endi sing luwih dominan..?? Nek dominan NALURI yoh lakune Menunso percis dadi koyo Kewan, nah..lek dominan NURANINYA…kuwi diarani Menungso. Lak ngono seh…

    Lah misal ono Menungso sing senengane ” CRAT..CRET…CROT..” Ngecroti Wedok-an neng paran-paran kuwi asline lakune Kewan wis berubah dadi dudu Menungso meneh….

    Nek aku seneng banget ” NGECRET ” neng pinggir kali heks..heks…

    Kabuuuuuuuuuuurrrrrrrrrrr….mumpung durung disawat Serandhal

    lah iyo kang berarti niru kewan seng gak punya NURANI …!
    kate nyawat sandal?lah sandat jepilku sampean gowo kabur pisan !🙂


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s